Een homemade kruidenbadje

Een homemade kruidenbadje

Hou je ervan om in bad te gaan? Gebruik dan eens kruiden. Gedroogd, vers of verwerkt als olie. 

Vers: Gebruik alles van de plant, de stengel, bloem en bladeren. 

Gedroogd: Strooi een hand vol in een kom en giet er kokend water overheen. Je kan ook verschillende soorten kruiden mengen. Laat de kruiden 10 minuutjes trekken. Zeef het water en voeg het vervolgens bij het warme badwater. Of doe de kruiden in een washandje of een zakje en leg dit in je badwater.

Etherische oliën: Voeg zo’n 5 druppels toe aan een bad. Etherische oliën kunnen via MindWellness besteld worden.

Jouw momentje rust

♥ Creëer een fijne sfeer in je badkamer. Dim het licht en omring jezelf met kaarsjes. Steek eventueel een geurkaars aan of zet een bakje met water met wat etherische olie naast het bad.

♥ Vergeet je zelfgemaakt kruidentheetje niet

♥ Laat alle beeldschermen buiten de badkamer. Lees een tijdschrift of boek, mediteer of doe gewoon even helemaal niks.

Rozemarijn: werkt stimulerend en verwarmend, verbetert de doorbloeding en helpt bij roos. Daarnaast heeft rozemarijn een ontspannende werking bij kramp, doodt bacteriën en remt virussen. Een boost voor je weerstand.

Brandnetel: werkt stimulerend, stimulerend en helend bij puistjes, zweren, droog eczeem, acne en psoriasis

Lavendel: heeft een rustgevende werking op het centraal zenuwstelsel en ruikt heerlijk. Verbetert de doorbloeding. Helpend bij verkrampte spieren, hoofdpijn en migraine. Een lavendelbad kalmeert en verfrist en helpt in het bijzonder tegen lage bloeddruk.

Kamille: werkt verzachtend, helend en kalmerend. Helpend bij verkoudheid, griep, ontstekingen van de huid en menstruatiekrampen.

Tijm: werkt stimulerend, reinigend en verruimend. Verzacht bij krampen in de spieren. Helpend bij bronchitis, astma, kramphoest en holte ontsteking.

Eucalyptus: werkt ontsmettend en verzachtend. Helpend bij verkoudheid. Helend voor de luchtwegen.

Munt: wordt al eeuwenlang gebruikt bij verlichting van maagklachten, verkoudheid en hoofdpijn. Ook kan munt spierpijn verzachten, helpen bij hoest en werkt het verkwikkend. Ook voor huiduitslag, eczeem, hoofdpijn en migraine.

Ilona Harmeijer

Reacties zijn gesloten.