Coachen met paardenkracht

Het mooie aan paarden coaching is dat mensen zich gaan realiseren dat paarden ontzettend gevoelig zijn en veel intelligenter dan ooit gedacht. Meestal horen we reacties als: “Hoe kan het paard zo snel doorhebben wat er bij mij speelt?” 

Paarden kennen alleen maar de lichaamstaal, dus voor hen is het simpel om jou te lezen. Ze kennen geen grijze zone, het is zwart of wit. Zij leven in het hier en nu en voelen ons heel goed aan.

Door ons denken zijn wij in staat om ons gevoel te onderdrukken en weg te stoppen. Maar als je je gevoel onderdrukt, wil het nog niet zeggen dat het weg is. Paarden merken dit onmiddellijk en reageren hier op met hun houding, gedrag en uitstraling. Zij laten precies zien hoe je je voelt, wat er bij je speelt vanbinnen en wat je werkpunten zijn.

Leer jezelf beter kennen, kom terug in het hier en nu en groei!

Werken met paarden zorgt ervoor dat je denken en voelen (opnieuw) met elkaar in verbinding komen. Zodra een paard merkt dat er geen verschil meer bestaat tussen hoofd en hart, zal hij dit ook bevestigen door ontspannen bij je te komen staan. Hij voelt dan aan dat jij weer ‘oké’ of ‘één geheel’ bent. 

En bij dit proces begeleid Bea je graag …

Wie ben ik? Ik ben Bea, opgeleid als Paarden Therapeut, Coach en ik ben bekend met de basis van positieve psychologie. In bijscholing volgde ik ook onder andere ‘kruiden en etherische oliën’. Ik geloof in de kracht van de natuur en alles wat die ons te bieden heeft.

Met het paard als mijn eeuwige leermeester, wil ik iedereen de kans bieden om samen met hen te leren en te groeien.

Ik werk met jong en oud, privé en professioneel, individueel en in groep, alleen of met Ilona.

Omdat we graag kennis en ervaring delen, hebben we de handen in elkaar geslagen en bieden we sessies met 3 aan .. paard(en), paardenspecialist Bea en coach Ilona.

Het is een prachtige manier van werken. Bea vertaalt precies wat het paard aanvoelt en laat zien en Ilona gaat er dieper op in met haar gesprekstechnieken om tot je voelen te geraken, tot je authentieke jij. 

Er worden opdrachten met de paarden uitgevoerd die stimuleren tot nadenken over het eigen handelen en tot ontwikkelen van vaardigheden zoals stellen van grenzen, opbouwen van zelfvertrouwen, oplossen van problemen, nemen van verantwoordelijkheid, communiceren … een prachtig proces met lach en een traan!

Ook al zie je het niet, het zit in je. Dat weet je. En het paard haalt het eruit!

Vragen of interesse?