MindWellness
Je leest nu ...
Workshop Mandala
0

Workshop Mandala

Kracht Mandala, een workshop met wat uitleg, een meditatie,- teken- en gespreksmoment

Mandala betekenis
De Mandala is een oersymbool dat geen begin en geen einde kent. Het wordt ook wel een magische cirkel genoemd. De cirkel van het leven. De oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om je heen.

Vormen van de binnenwereld
Het tekenen van een mandala is een creatief proces, waarbij het onderbewustzijn aangesproken wordt.
De kleuren, vormen, structuren, symbolen en de bewegingen die in je mandala ontstaan, weerspiegelen hoe jij je voelt in jouw cirkel van …. het leven, een situatie, verlies of …

Helende werking 
Het werken aan een mandala is een meditatieve ervaring. Niet het eindresultaat, maar de weg er naar toe, het ervaren tijdens het tekenen, is wat helend werkt.

De opbouw
De buitenrand is rond en wordt ook wel de ‘circle of life’ genoemd. Dat is de basis. De binnenkant biedt een veilige ruimte, waar je antwoorden, rust en vrede kan vinden. De kern in het midden staat symbool voor de samengebalde oerkracht, jouw kracht.

Intuïtief of symmetrisch
Een mandala kan intuïtief getekend worden of juist heel bewust en symmetrisch. Door het te combineren stimuleer je een verbinding tussen ratio en gevoel, tussen je linker en rechter hersenhelft, tussen een gedeelte en een geheel.

Jouw unieke mandala
Je kan een mandala willen maken om je kracht te vinden of omdat je wat extra aandacht wilt geven aan een bepaalde gebeurtenis in je leven. Denk aan een verandering, teleurstelling, tegenslag of verlies.

De workshop Mandala tekenen
Op regelmatige basis organiseer ik deze workshop. Een workshop met wat uitleg, een meditatie,- teken- en gespreksmoment. Een avond waar je even aan niets hoeft te denken. Alles is aanwezig, ook een hapje en drankje!

Wanneer
13 maart 19u – 22u
17 april 19u – 22u
26 april 19u – 22u

Aanmelden gewenst
Als je naar beneden scrolt, kan je je aanmelden voor deze workshop.

Kosten
€40 per persoon

Soms is een mandala nog niet helemaal af of heb je behoefte om er eens dieper op in te gaan. Via een online gesprek van 30 minuten of per mailverkeer kunnen we hier samen een vervolg aan geven (+€25)

Meld je nu aan