Geef jezelf de tijd om verlies in je leven te verweven

Ruimte voor rouw

We worden in ons leven onvermijdelijk geconfronteerd met tegenslag en verlies. Dit kan ons flink raken, zowel lichamelijk als geestelijk. Vooral ingrijpende gebeurtenissen of een reeks aan gebeurtenissen die elkaar opvolgen.

Meestal ben je goed in staat om op eigen kracht door een periode van rouw te komen. Maar het kan ook zijn dat je vastzit in je rouwproces. Dat je wordt geleefd door het verlies en probeert te overleven.

Rouw is geen ziekte en er bestaat geen pilletje tegen het verdriet. Het is een proces wat bij verlies hoort. Het is het begin van een ingrijpende verandering in je leven. En dat kan rauw zijn.

Niets of niemand kan de situatie veranderen. Er is geen handleiding voor rouw en het kent zeker geen tijd. Het is een persoonlijk proces, waar ik je met een luisterend oor, liefdevolle steun en een aantal mooie techieken bij kan ondersteunen als je daar behoefte aan hebt.

We maken tijd voor je verhaal, telkens weer. We maken ruimte voor je verlies en geven liefdevolle aandacht aan al je gevoelens. Ze mogen er allemaal zijn. Niets is raar of te veel. Je mag ze met me delen, zo vaak als je wilt. Je mag ze me laten zien, voelen en horen. En als er even geen woorden meer zijn, dan delen we samen de stilte.

Ik hoop dat ik er voor je mag zijn tijdens en zeker ook tussen de sessies door op de iets moeilijkere momenten. Neem de tijd en durf te rouwen …

Wanneer kan ik iets voor je betekenen

 • Bij verlies door dood en zelfdoding, verlies van werk, gezondheid, relaties, kinderwensen, levenswensen, huisdieren of toekomst.
 • Als je er zelf behoefte aan hebt, omdat je vastzit of omdat je geen idee hebt hoe je verder moet
 • Als je twijfelt of het normaal is wat je voelt
 • Als je weinig of geen hulp vanuit je omgeving ervaart
 • Als je in korte tijd te maken hebt gehad met meerder verliezen
 • Als je gebukt gaat onder schuldgevoelens
 • Als je merkt dat een ouder verlies opspeelt
 • Als je niet vrijuit kunt rouwen, bijvoorbeeld bij verborgen verliezen
 • Als je het gevoel hebt dat de wereld doorgaat of als er geen of weinig begrip is voor je gevoel en verlies
 • Als het verlies op een traumatische manier is gebeurd
 • Als je de overledene niet meer hebt kunnen zien of geen afscheid hebt kunnen nemen
 • ….

Rouwen mag

Ik ga je niet vertellen
dat je moet vechten
dat je niet moet opgeven
dat je positief moet blijven
dat je hier iets van kunt leren
dat alles een bedoeling heeft.
Ik ga je alleen maar vertellen
dat ik het heel erg vind voor jou

Leestip bij rouw en verlies

Ben je op zoek naar een boek over rouw? Laat het me weten. Ik heb een lijst met vele leestips voor jong en oud over verschillende soorten verlies. Inclusief een beknopt overzicht met enkele tips bij rouw en verlies. Gewoon om je omgeving te laten weten wat er op je af komt, wat er vanbinnen gebeurt en hoe ze er voor je kunnen zijn.


Verlies, het raakt je, in heel je zijn

Zomaar …

Jij en je verhaal zijn meer dan welkom