MindWellness
Je leest nu ...
Rouw in het gezin
0

Rouw in het gezin

Maak ruimte voor rouw, maak het bespreekbaar

Rouwen om
Je rouwt om iets dat niet meer is of nooit meer zal zijn, om iets dat was en nu anders is.

Rouwen en leven
Rouwen is leren omgaan met een leven dat ingrijpend veranderd is door een onomkeerbaar verlies van iets of iemand waar je veel waarde aan hecht. Rouw neem je mee, waar je ook bent of naartoe gaat.

Rouw binnen het gezin
Rouwen binnen het gezin kan op verschillende manieren. Het kan zijn dat één van jullie overleden is, ziek is, een eigen verlies heeft meegemaakt of …

Rouw kan ook samen
Rouwen doe je alleen of samen. Maar ieder op zijn eigen manier. Soms met veel begrip, soms ook niet. Soms als team, soms apart van elkaar of zelf verwijdert. Hoe gaat dat bij jullie?

Rouw praat
Soms kan het verhelderend en verbindend zijn om onder begeleiding samen een gesprek aan te gaan. Gewoon om te begrijpen wat er gebeurt bij elke van jullie apart. Samen maken we dit inzichtelijk.

Verbinding in rouw
Door een kijkje te nemen in elkaars rouwproces ontstaat er weer verbinding. Vergeet niet, jullie hebben allemaal iets verloren. Ook al is het niet persoonlijk bij één van jullie, degene bij wie het wel is, verandert en dat heeft weer impact op de rest van het gezin.

Ieder verlies
Rouw begeleiding is voor eender welk verlies, klein of groot. Verborgen of stil. Lang geleden of recent. We maken ruimte voor je rouw en kijken niet te veel op de klok. Een gemiddeld gesprek duurt ongeveer 2 uur.

Aandacht voor gedeeld verlies
Jullie zijn welkom met alles wat er is, was en komen gaat. Met gedachten en gevoelens, angsten en verdriet. Niets is te veel, niets is verkeerd. Het is zoals het is en dat is oke.

Onze gesprekken
Ik luister en ik vraag. Ik hoor en zie. Ik voel en geef terug. Ik luister steeds weer. Soms ben ik stil en laten we de stilte er ook zijn. Samen maken we ruimte voor jullie kwetsbaarheid en gaan we op zoek naar veerkracht.

Online agenda
Afspraken worden geboekt in mijn online agenda. Na het boeken ontvang je een bevestiging per email. Niets ontvangen? Check je spam of probeer het nogmaals! Alle tarieven kun je hier terugvinden

Aarzel niet om me te contacteren als je vragen hebt.

Op locatie
Gesprekken gaan hier door. Soms kan het zijn dat het beter is om bij jullie af te spreken. Deze afspraken worden per mail samen besproken en vastgelegd.

Vragen
Aarzel niet om me te contacteren als jullie nog vragen hebben.