Gevoelens, hoe ga jij ermee om?

Gevoelens willen je iets vertellen
Ze laten je weten wat er vanbinnen met je gebeurt. Wat iets met je doet. Of iets goed of niet goed aanvoelt.

Negeren of wegduwen
Als je voorbij gaat aan je gevoelens, dan leef je niet vanuit je kern. Je maakt geen verbinding met jezelf. Op deze manier los je het niet op. Je duwt het weg en negeert het.

Tijd heelt geen wonden
Misschien dat de tijd het wat zal verzachten of tot rust kan brengen, maar er hoeft maar iets te gebeuren, één trigger en je zult het weer voelen, misschien wel intenser dan voorheen. Niet herkenbaar voor je en totaal onverwachts.

Aandacht
Gevoelens verdwijnen niet zomaar. Ze willen aandacht, ze willen erkend worden. Doe je dat niet, dan zet je ze vast, worden ze intenser en gaan ze van zich laten horen.

Hoe kan je gevoelens (h)erkennen
Coachen is zoveel meer dan praten. Het gaat verder dan woorden, voorbij het bekende of onuitgesprokene. Het is een samenspel van verwoorden en aanraken, erkennen en doorvoelen. 

Ik stuur het gesprek, jij het proces
Tijdens de sessie werk ik met je hart en onderbewustzijn. Met behulp van technieken maken we contact met je gevoel en gaan we stap voor stap steeds dichter naar de kern.

Jezelf leren kennen en begrijpen
Ik help je begrijpen wat er gebeurt bij je vanbinnen. Wat gedachten met je doen, wat je innerlijke taal met je doet en wat er gebeurt in je brein. Wat gevoelens zijn en hoe je ermee om kunt gaan, wat ze je vertellen en hoe je ernaar kunt luisteren. Want dat hebben we eigenlijk van jongs af aan niet echt geleerd.

We leren veel in het leven, heel veel, behalve hoe we écht in elkaar zitten. Jammer wel, toch?

Omgaan met impact van het leven
Het leven kent veel uitdagingen, onverwachtheden, pijnlijkheden, tegenslagen, verliezen en teleurstellingen. We moeten ermee omgaan en vaak lukt ons dat wel, maar voelen wat het écht met ons doet, leren we niet. We leren doorgaan. That’s life, deal with it! Tuurlijk, maar wel als mens! Want als je jezelf leert kennen en begrijpen, leert accepteren en vinden, vind je rust en levensvreugde.

Ontdekkingsreis
Samen gaan we ontdekken wat er gebeurd is, wat er aan voorafging en wat er voor je ligt. We banen ons een weg door gevoelens en gedachtengangen. We gaan dwars door patronen, oude belemmeringen en beperkende overtuigingen. We vinden verborgen schatten, verlangens, kwaliteiten, behoeftes en hoop, zelfliefde, zelfacceptatie, zelfvertrouwen … maar bovenal vinden we jou!

Voorwaarts leven, achterwaarts begrijpen

Leer weer voelen

Een hand met liefde

Sommige situaties geven je een positieve boost geven, andere situaties halen je uit balans, waardoor je stress, onrust, machteloosheid of frustratie ervaart. Deze negatieve energieën zetten zich om in blokkades, die weer lichamelijke klachten kunnen veroorzaken en je duidelijk willen maken dat er iets niet meer in balans is en aandacht nodig heeft. Energetisch lichaamswerk is werken door middel van aanraking. Door mijn handen te leggen op de gebieden in je lichaam waar blokkades zich bevinden, kan er een heling gaan plaatsvinden, de blokkades worden opgeheven en de levensenergie kan weer gaan stromen. Klinkt dat te Hocus Pocus? Welnee … alles is energie

Ik hoef alleen maar te zijn

Wie kijkt er door mijn ogen
wie ruikt er door mijn neus
wie hoort er door mijn oren
wie voelt er door mijn huid
wie smaakt er met mijn mond
wie weet achter mijn ogen
wie denkt er met mijn hersens
wie maakt de mens die ik nu ben

Eén ding weet ik zeker
mijn verhaal was er eerder
ik ben het resultaat
als ik mezelf wil wezen
is het mijn verhaal waar `t om gaat

Naar een gedicht van Bram Vermeulen