Wil jij ook …

Meer dan alleen maar praten met een doos tissues binnen handbereik?
Begrijpen wat er met jou gebeurt bij rouw?
Erover praten, zo vaak als je maar wilt?
Niet meer vluchten voor rouw maar het helemaal doorvoelen?
Inzicht krijgen in patronen, overtuigingen en gedragingen?
Vorm geven aan je leven na een verandering of verlies?
Wat rust vinden bij het rouwen?

Ruimte voor rouw

Wat is rouw
Rouw is het begin van een ingrijpende verandering in je leven. Rouw kan over elk verlies gaan. Het verlies of gemis van iets of iemand waar je je emotioneel aan verbonden hebt.

Rouw is het verlies van ..
Bijvoorbeeld het overlijden van iemand van wie je houdt; het verlies van een partner na een scheiding; verlies van je gezondheid en vitaliteit; het verlies van de hoop op een kind; het verlies van zekerheid, toekomst of … 

Hoe meer betekenis, hoe groter de impact
Rouwen om … alles wat er was … alles wat er nooit meer zal zijn … alles wat er niet of nooit was. Hoe je met een ingrijpende verandering om zal gaan, weet je niet van te voren. Maar het zal ons allemaal een keer overkomen.

Omgaan met rouw
De gevoelens die hiermee gepaard gaan, zijn heftig, beangstigend en intens. Ze lijken oneindig en uitzichtloos. Maar het kan ook heel goed zijn dat je je niet bewust bent van de impact ervan en pas op een veel later moment in je leven geconfronteerd wordt met gevoelens waar je niets van begrijpt. Vaak totaal onverwachts.

Rouw heeft ruimte nodig
Om te kunnen rouwen, heeft je verlies ruimte en aandacht nodig. Er is geen handleiding voor van hoe het hoort te zijn. Er is geen goed en geen fout én het kent geen tijd. Het is een persoonlijk proces waar ik je met een aantal mooie techieken bij kan ondersteunen als je daar behoefte aan hebt.

Aandacht voor verlies

Een rauw proces 
Ik heb geleerd wat rouw is, wat rouw doet en hoe je rouw kunt aanraken. Hoe rouw zich kan bewegen, vastzetten, verstoppen of zich kan ingraven en nestelen. Hoe rouw kan stapelen en kan stollen …

Rouw neem je mee, waar je ook bent of naartoe gaat
Rouw draag je met je mee, overal en altijd, zichtbaar en onzichtbaar. Het is er. Rouw heeft ruimte nodig en vraagt om liefde. Liefde voor jezelf om veerkracht te vinden én om je rouw te verweven in je leven.

Aandacht voor je verlies
Tijdens onze gesprekken trekken we stap voor stap door het land van rouw. We duiken terug in de tijd en ontdekken wie je was voor je rouw en we blikken vooruit om te zien wat er voor je ligt.

Onze gesprekken
Ik luister en ik vraag. Ik hoor en zie. Ik voel en geef terug. Ik luister steeds weer. Soms ben ik stil en laten we de stilte er ook zijn. Samen maken we ruimte voor kwetsbaarheid en gaan we stap voor stap op zoek naar veerkracht.

Een leven na …
We staan stil bij het heden en alles wat er is. Wat rouw is, wat het met je doet en hoe het je verandert. We kijken naar alles wat er gebeurt vanbinnen, mentaal, fysiek en emotioneel.

Ieder verlies
Je welkom bent voor eender welk verlies, klein of groot. Verborgen of stil. Lang geleden of recent … zo vaak als je wilt, met hetzelfde verhaal of een nieuw rouwgevoel.

Een plek waar jij jij mag zijn
Ik bied je graag een plek aan waar jij jij mag zijn. Waar je tot rust mag komen tijdens het rouwen. Waar je jezelf mag herontdekken en vinden. Waar je mag rouwen, groeien en helen. Waar je welkom bent voor eender welk verlies, klein of groot. Verborgen of stil. Lang geleden of recent …

 • Bij verlies door dood en zelfdoding, verlies van werk, gezondheid, relaties, kinderwensen, levenswensen, huisdieren of toekomst.
 • Bij veranderingen die een impact hebben; verhuizing, ziekte, mantelzorg, conflicten, faillissement, financieel tegenslag, …
 • Als je er zelf behoefte aan hebt, omdat je vastzit of omdat je geen idee hebt hoe je verder moet
 • Als je twijfelt of het normaal is wat je voelt
 • Als je weinig of geen hulp vanuit je omgeving ervaart
 • Als je in korte tijd te maken hebt gehad met meerder verliezen
 • Als je gebukt gaat onder schuldgevoelens
 • Als je merkt dat een ouder verlies opspeelt
 • Als je niet vrijuit kunt rouwen, bijvoorbeeld bij verborgen verliezen
 • Als je het gevoel hebt dat de wereld doorgaat of als er geen of weinig begrip is voor je gevoel en verlies
 • Als het verlies op een traumatische manier is gebeurd
 • Als je geen afscheid hebt kunnen nemen
 • ….

Ontdek het aanbod

De keerzijde van liefde en geluk

Ik ga je niet vertellen
dat je moet vechten
dat je niet moet opgeven
dat je positief moet blijven
dat je hier iets van kunt leren
dat alles een bedoeling heeft.
Ik ga je alleen maar vertellen
dat ik het heel erg vind voor jou

De Rouw Babbel

Zin om anderen te ontmoeten die net als jij rouw kennen? Creatieve workshops, rust momenten, retraites, …